Raamreiniger Ha-Ra Vario

Vario Raamreiniger
Fabrikant Ha-Ra®
Artikelnr. 0114
Klaar voor onmiddellijke verzending, levertijd circa 3 - 5 werkdagen.
€ 71,50 *
Prijzen incl. btw en excl. bezorgkosten á € 7,90
Hoeveelheid: In het winkelmandje
Breedte

Productinformatie "Ha-Ra® Vario Raamreiniger"

Met de High Tech Vario Raamreiniger heb je een apparaat dat zijn weerga niet kent. Voorzien van de laatste technieken voor nog meer gemak tijdens het gebruik. Beleef de voordelen van dit wereldrecordapparaat op je eigen ramen.

 • sneller dan een beroepskracht
 • schoner dan een beroepskracht
 • zonder krachtsinspanning.

Hans Raab heeft met de Ha-Ra raamreiniger twee wereldrecords gevestigd.

De Vario raamreiniger is een perfect afgestemde combinatie van hoogwaardige materialen zoals de aluminium houder met een gepatenteerde Viva schoonmaak vezel en een 68% natuurrubber wisstrip. Met een draaibaar ergonomisch gevormd handvat voor direct de juiste stand op het glas en extra voorzien verschuifbare rubberstrip voor het bereiken van de moeilijkste hoekjes.
En dat alles met een kopje water en natuurlijk een aantal druppels Ha-Ra verzorgingsmiddel! Verkrijgbaar in standaard 19 en 32 cm (aanbevolen afmeting).
De gebruikte materialen en het ontwerp staan garant voor 5.000 - 7.000 m2 zeemplezier!

Lees hier meer over de raamreiniger, of kijk hier naar een filmpje

 

Tips / handleiding

De Ha-Ra ® Vario Raamreinigers zijn geschikt voor ramen, spiegels, autoruiten, douchewanden (plastic of glas), dakramen, serres (ook geschikt voor combinatie met telescopische stang 1 meter, 2 meter, 3 meter of 4 meter lengte). Neem eerst het raam licht af om het grove vuil te verwijderen. Zorg er altijd voor dat de vezel van grotere vuildeeltjes vrij blijft.

Hoe te gebruiken:

 1. Raamreiniger met vezel omhoog. Maak de vezel van de Raamreiniger volledig nat onder stromend water.
 2. Borstel 3-4 keer met Hans Raab Rollfix over de vezel en verdeel het product met je vingers totdat het schuimt.
 3. Wrijf vervolgens met je hand over de vezels, tot dat bij een schuine houding van het apparaat er geen water meer druppelt.
 4. Nu de Ha-Ra ® Raamreiniger met de vezel in een cirkelvormige beweging en met lichte druk over het gebied bewegen dat moet worden gereinigd.
 5. Draai nu de Ha-Ra Raamreiniger zo om, zodat de rubberen strip boven is. Maak de rubberen strip droog met een droge Ha-Ra ® Star-doek. Vervolgens de rubberen strip met een lichte druk plaatsen aan de bovenzijde van het glas. Wanneer je de Raamreiniger van het glas haalt, moet je ervoor zorgen dat de vezels niet meer in contact komen met het glas.
 6. Door het licht indrukken van de vezel kan worden voorkomen dat het kozijn aan de onderzijde nat wordt. De vloeistof wordt dan opgenomen door de vezel.
 7. Elke keer voor het aanbrengen van de rubberen strip deze eerst drogen met de Ha-Ra Star-doek om strepen en oneffenheden te voorkomen.
 8. Na gebruik kun je de vezel met de hand wassen. Kraanwater is voldoende om het goed schoon te maken. 

Speciale opmerkingen

De rubberen strip met aluminium houder is apart verkrijgbaar als reserveonderdeel via de Ha-Ra consulent, evenals de losse Viva-vezel. Door de hoge kwaliteit van de Ha-Ra ® Raamreiniger is deze gedurende zijn levensduur geschikt voor een raamoppervlak 5000-7000 vierkante meter.

Als je witte kruimels ziet op de rubberen strip, dan komt dit van de talk, die de rubberen strip glad houdt. Dit is een natuurlijk proces, doordat de Ha-Ra-rubber strips grotendeels zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Spoel de talk eventueel af met water.

 

Hierbij passenende artikelen

Star doek

Alleskunner voor oppervlaktereiniging. Onze Star doeken zijn de allrounders onder de doeken. Ze zijn geschikt voor het reinigen van bijna alle oppervlakken en hebben een uitstekende reinigingskracht, een hoge wateropname en maken streeploos droog.

€ 22,00 *
Telescoopstang verlengbaar 0,99 m - 1,55 m (incl. handvat)

Vernieuwde ERA Telescoopstang tot 1.55 m verlengbaar.

€ 56,20 *
Verzorgingsmiddel 500 ml

De superster voor reiniging & verzorging. Ons Hans Raab Geconcentreerd Verzorgingsmiddel is onze superster, omdat het de vezels ondersteunt bij het reinigen en tegelijkertijd de gereinigde oppervlakken verzorgt. Ons Geconcentreerd Verzorgingsmiddel is biologisch afbreekbaar en misschien wel het meest economische reinigingsmiddel ter wereld. Slechts een paar druppels zijn voldoende om gigantische oppervlakken schoon te maken. Het laat bijna alle oppervlakken glanzen. In de praktische Rollfix kan het heel eenvoudig direct op de vezel worden aangebracht.

€ 20,90 *