Over ons

We zijn internationaal succesvol geworden met de klassiekers op het gebied van huishoudelijke reiniging en verzorging: "Ha-Ra Das Original". Ha-Ra staat voor milieuvriendelijke, effectieve en eenvoudige huishoudelijke reiniging, waardoor het leven van mensen gemakkelijker wordt en tegelijkertijd mensen, dieren en het milieu worden beschermd. In de afgelopen jaren is ons assortiment op verstandige wijze aangevuld met "hara naturals". Onze natuurlijke cosmetica en wellness lijn is een synergie van state-of-the-art onderzoek en kostbare natuurlijke ingrediënten uit de biologische landbouw.

Al 50 jaar staan we voor kwaliteit, innovatie en een leven in harmonie met de natuur. De focus ligt altijd op mensen en de visie om het leven van mensen wereldwijd te verrijken met onze producten.

Innovatie

Het begon allemaal met innovatie. De oprichter van het bedrijf, Hans Raab, was al op jonge leeftijd inventief en innovatief. Hij merkte al vroeg hoe schadelijk chemische reinigingsmiddelen zijn en liet zich inspireren door de primitieve mensen die alleen met zand en water schoonmaken. Hij knutselde, ontwikkelde en creëerde uiteindelijk een innovatief reinigingssysteem dat snel en eenvoudig uitstekende reinigingsresultaten oplevert zonder gebruik te maken van chemicaliën.

Innovatie betekent voor ons vandaag de dag niet alleen de ontwikkeling van innovatieve nieuwe producten, maar ook de innovatieve ondersteuning van onafhankelijke verkooppartners en een innovatieve, uitstekende service en advies voor onze klanten.

Kwaliteit

Kwaliteit onderscheidt ons - compromisloos. Wij vertrouwen op het keurmerk "Made in Germany" in onze eigen productie. Ha-Ra staat voor kwaliteit. Dit gaat zo ver dat wij al onze klanten een tevredenheidsgarantie bieden - als een klant niet tevreden is, zijn wij ook niet tevreden.

Natuur

De natuur - deze pijler ligt Hans Raab vanaf het begin bijzonder na aan het hart. Het was zijn zorg om producten te creëren "in harmonie met de natuur" zodat ook toekomstige generaties, dieren en onze natuur een kans hebben. Voor ons betekent dit toen en nu absolute milieuvriendelijkheid en de grootst mogelijke bescherming van alle hulpbronnen en het milieu vanaf de aankoop, de productie en natuurlijk het gebruik van onze producten, evenals een compromisloze verzaking aan dierproeven.

Mens

Mensen staan centraal in onze acties - voor onze klanten, verkooppartners en medewerkers. Ha-Ra producten zijn gemaakt voor mensen. Naast het succesvolle verkoopconcept bieden wij nog veel meer. We bieden mensen een echte kans om hun leven te verrijken - of het nu als hobby is om wat geld te verdienen, als bijverdienste of als carrière en voor zelfrealisatie.

Over Hans Raab - Het geheim van het succes

Milieuvriendelijke, snelle en schone reiniging

Het succesverhaal van Ha-Ra® is nauw verbonden met de naam van de in 2012 overleden oprichter Hans Raab en zou zonder zijn creatieve kracht en visie ondenkbaar zijn geweest. Al op jonge leeftijd stond Hans Raab te popelen om zelfstandig en zelfstandig te worden en richtte hij samen met zijn vrouw Vera een bouwreinigingsbedrijf op in Dudweiler, Saarland. Dankzij zijn inzet en expertise groeide een krachtige onderneming uit het kleinste begin in korte tijd en bood ze werk aan meer dan 100 medewerkers.

Hans Raab merkte al snel gezondheidsproblemen op bij zijn medewerkers en bij zichzelf, die hij toeschreef aan het dagelijks gebruik van reinigingschemicaliën. Rond deze tijd herinnerde hij zich een rapport over inheemse Afrikaanse volkeren en de effectieve en milieuvriendelijke reinigingsmethoden die door deze mensen worden gebruikt. Maar één ding was duidelijk voor Hans Raab: zand, klei en water konden in de zogenaamde beschaving niet meer gebruikt worden om te reinigen. Dus er was iets anders nodig. Na jaren van experimenteren ontwikkelde Hans Raab een fabricageproces voor het reinigen van textiel dat alleen met water reinigt. Miljoenen van de fijnste speciale vezels lossen zelfs hardnekkige vuil- en vetdeeltjes op tijdens het reinigingsproces en houden ze op hun plaats. Deze baanbrekende uitvinding was het begin van een groot succes.

Op de Bazelse Uitvindersbeurs van 1982, waar Hans Raab een raamreinigingsapparaat presenteerde dat met deze vezel was uitgerust, won hij een gouden medaille voor zijn uitvinding. In 1984 vestigde Hans Raab een wereldrecord. In het Hilton Hotel in Basel Ha-Ra Training Center heeft hij in 2 uur en 54 minuten 638 m² raamoppervlak schoongemaakt. Hans Raab heeft ook met succes onderzoek gedaan op het gebied van waterzuivering. Tegen hoge kosten is een industrieel afvalwaterzuiveringssysteem ontwikkeld om rioolwaterzuiveringsinstallaties en afvalwater te ontlasten. Op 27.5.1993 ontving Ha-Ra de speciale prijs "Kommunaler Umweltpreis 1993" voor dit project ter gelegenheid van de Nedersaksische stads- en gemeentedag. Bovendien was Hans Raab Umwelt- und Reinigungstechnik GmbH de enige onderneming die op 19.11.1992 van de jury van de European Environmental Award een erecertificaat ontving "als blijk van dankbaarheid en erkenning voor een bijzondere inzet en een actieve inspanning om een leefbare omgeving te creëren". Het was een harde en rotsachtige weg die Hans Raab en zijn familie moesten afleggen, maar dankzij de prestaties en de kwaliteit van het "fysisch-mechanische reinigingssysteem" dat hij ontwikkelde, begon eind jaren tachtig een onverwachte triomftocht.

Hans Raab is op 13 september 2012 overleden. Hij liet een bedrijf achter dat in vijftig landen over de hele wereld vertegenwoordigd is en een inhoudelijke erfenis heeft die zijn weerga niet kent. Onder een nieuwe leiding gaat Ha-Ra weer van start met baanbrekende ideeën en producten op nieuwe bedrijfsterreinen, in de geest van de oprichter en zijn vrouw Pia Raab (voorzitter van de Stichting en Raad van Bestuur): Zodat mens, dier en natuur een kans krijgen!

literatuur:

Hans Raab: Niets komt uit het niets. Een Duitse ondernemer vertelt over zijn leven. Verlag am Park, 2007. ISBN 389793129X

Hans Raab, Gertrud Schmitt-Gramsch: Melander: "Ik ben beter dan biologisch". Mijn tweede levenswerk. Uitgeverij Lichtenstern, 2008. ISBN 3938651253

Hans Raab, Gertrud Schmitt-Gramsch, Manfred Voltmer: 70 jaar in dienst van het milieu Zodat mens, dier en natuur een kans hebben. Uitgeverij Lichtenstern, 2011. ISBN 3938651342