Blog

Zomerschoon!

8-7-2020

Bijdrage van Selina Baus

MAAK JE HUID ZOMERSCHOON!

Het is laat in het voorjaar! De zon schijnt, de temperaturen stijgen, de natuur is al lang uit haar winterslaap ontwaakt. Het is de hoogste tijd om onze huid ook in de zomer te laten stralen. Hieronder vindt u 10 waardevolle tips voor uw huidverzorging tijdens het warme seizoen.

  1. Besteed aandacht aan meer lichtheid in de zorg

Naarmate de temperatuur stijgt, veranderen de behoeften van uw huid. Bij warmere temperaturen en meer zonlicht schakelt uw huid over van de energiebesparende modus naar de normale modus en kan daardoor sneller en effectiever regenereren. Vette crèmes uit de wintertijd behoren nu tot het verleden. Nu heeft de huid vocht nodig. Lichte crèmes of lotions met waardevolle natuurlijke oliën, die geen spijt hebben en niet bevochtigen, zijn bijzonder geschikt in deze tijd.

  1. Gebruik een serum als frisheidskick

Leef de dorst van je huid met een serum en geef het een echte kick van frisheid. Een hyaluronzuur serum is een echte garantie voor vocht voor uw huid. Zelfs een kleine hoeveelheid hyaluron heeft het vermogen om grote hoeveelheden vocht in het lichaam op te slaan. En dat zie je in je huid - die ziet er meteen voller, frisser en jeugdiger uit.

Als kleine tip: gebruik het serum als een kleine gezichts- of klopmassage. Masseer of tik het serum zachtjes in uw gezicht. Dit stimuleert de bloedsomloop, vermindert de zwelling en verzacht fijne lijntjes. Een heerlijk moment van ontspanning, niet alleen om je uiterlijk te verbeteren, maar ook om jezelf de tijd te geven.

  1. Zorg voor de zomerse gloed

Met een zachte peeling zorgt u ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en uw huid glad en soepel aan het oppervlak verschijnt. Zodat je huid kan concurreren met de zon! En het beste van alles: de peeling ondersteunt uw huid bij de celvernieuwing en helpt de huid om de volgende verzorgingsproducten optimaal te absorberen.

Tip: Met natuurlijke microkorrels in uw schillen, bijvoorbeeld van gemalen fruitzaden in plaats van microplastic, doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook het milieu.

  1. Begin de dag met positieve energie

Een fruitige frisse geur onder de douche onderstreept het goede humeur op een zonnige ochtend. Etherische oliën met citrusnoten in je douchegel hebben een verkwikkend en stimulerend effect op je lichaam en je zintuigen en laten een eventuele voorjaarsmoeheid voorbijgaan.

  1. Laat me je voeten zien.

Voor een lange winter konden we onze voeten in dikke schoenen en sokken verstoppen. Dit is nu voorbij - eindelijk kunnen we ze weer de frisse lucht in laten gaan. Maak je voeten mooi in de zomer met een rustgevende pedicure (zie de blogpost "Home Spa voor je voeten"). Het dagelijks aanbrengen van een voetcrème houdt uw voeten fris en soepel.

  1. Bescherm uw huid

De zon heeft al een enorme kracht. Maar door de deels milde temperaturen is dit vooral verraderlijk, omdat we de UV-stralen op onze huid niet altijd direct voelen en we in een mum van tijd geplaagd worden door een lichte zonnebrand. Vergeet daarom niet om al in het voorjaar te denken aan zonwering in de vorm van een zonnecrème. Met een hoge zonbeschermingsfactor - minimaal SPF30 - bent u goed beschermd.

  1. Laat je benen vrij

Heb je er zin in om eindelijk een korte broek te dragen en weer terug? Als je van deze look houdt, kun je je benen een beetje "mooier" maken. Het afschilferen, ontharen en bevochtigen maken dan deel uit van de routine. Als u problemen heeft met kleine puistjes na het scheren, raden wij u onze theeboomcrème aan. Dit kalmeert de huid, verlicht ontstekingen en helpt de huid te genezen. Dus niets staat je stralend mooie benen in de weg.

Tip: Met een zacht smakende BB-crème kunt u kleine bezemsporen en blauwe plekken verbergen en uw benen een mooie bruine kleur geven.

  1. Zorg ook voor vocht van binnenuit

Drinken is ook een belangrijke factor voor een gezonde, frisse huid. Vooral bij warme temperaturen, wanneer je meer gaat zweten, is het belangrijk om de vochtbalans weer in balans te brengen. U moet minstens twee tot drie liter water per dag drinken (in de zomer zelfs 3-4 liter) zodat u uw huid van binnenuit kunt ondersteunen.

  1. Geniet van de warmte

Ga de frisse lucht in, want daglicht stimuleert de serotonineproductie, de warme zonnestralen zorgen voor de vorming van vitamine D en als u ook sport (bij voorkeur 's ochtends vroeg of 's avonds), wordt uw bloedsomloop gestimuleerd. Niet alleen uw huid zal er rooskleurig en fris uitzien, u zult zien dat u zich veel comfortabeler voelt in uw lichaam.

  1. Neem de tijd om te ontspannen

Wij zijn ervan overtuigd dat een mooie huid niet alleen het resultaat is van een goede huidverzorging. Alleen als je lichaam, geest en ziel in harmonie zijn, kan je innerlijke schoonheid naar buiten stralen. Geef jezelf en je lichaam een aantal aandachtsmomenten. Neem de tijd om te vertragen, door middel van meditatie of tijdens het lezen. Laat stress en spanning los die uw huid kunnen aantasten. Besteed aandacht aan je dieet, krijg genoeg beweging en slaap. Een gezonde levensstijl zal zich ook laten zien in een mooie huid - of het nu in het voorjaar, de zomer, de herfst of de winter is.

Zomerschoon!