Blog

Wellness at home

30-9-2020

DE PERFECTE WELLNESSDAG

Bijdrage van Selina Baus

8 tips voor uw perfecte wellnessdag thuis

Droomt u ook van een aangenaam weekend in het 4-sterren wellness-resort met ontspannende massages, warme sauna's en verzorgende schoonheidsbehandelingen? Ik bedoel, wat is er beter dan een hele dag in de watten gelegd te worden, aan niets te denken en je ziel te laten bungelen?

Helaas hebben in werkelijkheid waarschijnlijk maar weinig van ons de tijd en de noodzakelijke verandering om elk weekend in het kuuroord door te brengen. Maar dat hoeft niet. Hieronder laat ik u een paar kleine tips zien over hoe u uw eigen verwenmomenten in uw eigen vier muren kunt creëren met een paar producten en handgrepen.

Bereid je voor

Op uw Home Spa dag moet u vooral één ding doen - ontspannen. Dus alles wat je afleidt, je afleidt of je hoofdpijn bezorgt, moet gedaan worden. Op deze dag sta je in het middelpunt van de belangstelling en niets anders.

Verander je woning in een oase van welzijn

Stel je voor dat je net water in het bad hebt laten lopen, dat je uitkijkt naar je ontspannende verwenbad, er recht in gaat liggen en het eerste wat je ziet is de overvolle wasmand met de vuile kleren van de hele afgelopen week. Je kunt wel raden wat ik bedoel. Probeer je omgeving mooi te maken. In een opgeruimd en fris gereinigd appartement voelt u zich comfortabeler en is het makkelijker om te ontspannen. Het is het beste om dit de dag ervoor te doen.

Op uw dag van welzijn kunt u een aangename en gezellige sfeer creëren met geurkaarsen die etherische oliën bevatten. Een afspeellijst met ontspannende muziek of uw favoriete muziek brengt u in de juiste stemming.

Een thee om te onthaasten

De beste manier om uw wellnessdag te beginnen is met een rustgevende thee. Een kopje thee betekent warmte en welzijn en is daarom precies goed om je in de stemming te brengen voor je "I-tijd". Alleen al de viering van de voorbereiding zal je bij zinnen brengen. Leun achterover, geniet van uw kopje thee en vergeet het lawaai van de wereld om u heen.

Bevrijd jezelf van stress met een reinigend stoombad

Met een stoombad kunt u uw eigen kleine sauna voor uw gezicht nabootsen - het heeft hetzelfde effect. Het opent je poriën, maakt je huid lekker zacht en is bijna als een beetje meditatie. Doe gewoon genoeg heet water in een kom. U kunt essentiële oliën, kruiden - of als alternatief een theezakje - of zeezout toevoegen. Buig je hoofd over de kom en bedek het met een handdoek. Adem diep in en uit door je neus. Doe dit voor ongeveer 10 minuten. Probeer je alleen te concentreren op je adem en wees in het moment.

Een masker om je te verwennen

Een gezichtsmasker hoort gewoon bij elke wellnessdag. Het is niet alleen een echte intensieve verzorging voor uw huid, u kunt ook de tijd gebruiken om te ontspannen terwijl u het masker opdoet. Het masker helpt u om uw huid diepgaand te zuiveren en voldoende vocht toe te dienen. Het beschermt ook tegen invloeden van buitenaf en helpt de eerste tekenen van huidveroudering te verminderen. Door het stoombad wordt uw huid optimaal voorbereid om de waardevolle actieve bestanddelen in uw masker te absorberen. Daarom moet u ook aandacht besteden aan de ingrediënten in uw masker. Schadelijke, synthetische ingrediënten hebben geen plaats in uw masker. De beste manier om het masker aan te brengen is met een borstel, dit bevordert uw welzijn. U zult zich na de behandeling merkbaar frisser voelen.

De stimulerende massage

Als er één ding is dat je met wellness associeert, dan is het waarschijnlijk uitgebreide massages. Massages behoren tot de oudste ontspanningstechnieken en geneeswijzen van allemaal. Het gevoel van welbehagen begint al wanneer de warme, goed geurende massageolie over ons lichaam wordt verspreid. Je hebt hier niet eens een professionele masseur voor nodig. Plaatsen die gemakkelijk te bereiken zijn, zoals benen, armen, handen, voeten of zelfs de nek, kunnen ook prachtig worden behandeld met een zelfmassage. Daarbij komen spanningen vrij, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden de spieren losgemaakt. Het dagelijks leven gaat steeds verder weg en ons lichaam wordt overspoeld met positieve gevoelens.

Het verwarmende bad OF de verwarmende douche

Afhankelijk van wat u verkiest, kunt u nu uw lichaam verwennen met warm water. Naast de huidverzorging kunt u weer een vol bad gebruiken om te ontspannen - een goed boek, lekkere muziek of weer een kopje thee zal u helpen om te herstellen.

Onder de douche kunt u uw lichaam extra verzorgen met een zelfgemaakte peeling. Meng gewoon een theelepel bruine rietsuiker in je doucheverzorging en wrijf je huid ermee in. Op deze manier bevrijdt u uw lichaam van dode huidcellen en stimuleert u de bloedsomloop. Het resultaat: een zachte, rooskleurige huid.

Daarna: Vergeet uw huidverzorging niet!

Een rustgevende slaap

De beste manier om uw wellnessdag af te sluiten is met een goede, rustgevende slaap. Natuurlijk doe je alles in je dag om te regenereren en te herstellen van je dagelijkse stress. Maar u zult merken dat dit alles nutteloos is als u achteraf niet de juiste slaap vindt. De rust en ontspanning die je jezelf de hele dag hebt toegestaan, moet nu worden gehandhaafd. Schakel daarom uw mobiele telefoon uit als u naar bed gaat. Het is het beste om de kamer donker te houden of in een aangenaam ondiep licht. Ventileer uw kamer nog eens kort. Daarnaast kunt u ook etherische oliën gebruiken die een kalmerend effect op u hebben. Met 6 tot 8 uur rustgevende slaap voelt u zich de volgende ochtend fris, ontspannen en als een nieuw mens.

Ik hoop dat je mijn tips leuk vindt en ik hoop dat je er plezier in hebt om hetzelfde te doen!

Wellness at home