VEGETARISCHE PANNA COTTA
26-1-2022
Bijdrage van Ha-Ra Tanja Goeller
VEGETARISCHE PANNA COTTA
Voor mij persoonlijk is het dessert het hoogtepunt van elk menu. Ik laat liever een voorgerecht over, er is altijd plaats voor een dessert. Nu is helaas niet elk dessert vegetarisch, ook niet een van mijn favorieten: de panna cotta. In zijn klassieke vorm bevat deze gelatine, die gewoonlijk wordt gewonnen uit runder- of varkensbotten.
Maar zonder is ook geen optie, en daarom heb ik geprobeerd panna cotta te maken met agar agar , een geleermiddel gemaakt van algen. Aanvankelijk met matig succes, want de agar-agar bleef op de bodem van het glas liggen. Na een paar mislukte pogingen lukte het echter vrij goed en ik wil het resultaat vandaag graag met jullie delen:
Ingrediënten:
500 g room
3 g agar agar
30 g suiker
vanille
1 theelepel maïzena
Voorbereiding:
Meng de maïzena met een deel van de room.
Doe de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng het aan de kook. Roer er dan de maïzena door en laat het 5 minuten sudderen. Vul uw panna cotta in glazen en laat afkoelen.
U kunt de afgekoelde panna cotta serveren met seizoensfruit.
Veel plezier met het maken en proeven!
