Blog

VEGETARISCHE PANNA COTTA

26-1-2022

Bijdrage van Ha-Ra  Tanja Goeller

VEGETARISCHE PANNA COTTA

Voor mij persoonlijk is het dessert het hoogtepunt van elk menu. Ik laat liever een voorgerecht over, er is altijd plaats voor een dessert.  Nu is helaas niet elk dessert vegetarisch, ook niet een van mijn favorieten: de panna cotta. In zijn klassieke vorm bevat deze gelatine, die gewoonlijk wordt gewonnen uit runder- of varkensbotten.

Maar zonder is ook geen optie, en daarom heb ik geprobeerd panna cotta te maken met agar agar , een geleermiddel gemaakt van algen. Aanvankelijk met matig succes, want de agar-agar bleef op de bodem van het glas liggen. Na een paar mislukte pogingen lukte het echter vrij goed en ik wil het resultaat vandaag graag met jullie delen:

 

Ingrediënten:

500 g room

3 g agar agar

30 g suiker

vanille

1 theelepel maïzena

 

Voorbereiding:

Meng de maïzena met een deel van de room.

Doe de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng het aan de kook. Roer er dan de maïzena door en laat het 5 minuten sudderen. Vul uw panna cotta in glazen en laat afkoelen.

U kunt de afgekoelde panna cotta serveren met seizoensfruit.

 

Veel plezier met het maken en proeven!

 

VEGETARISCHE PANNA COTTA