Blog

START JOUW INSTAGRAM

10-6-2020

Artikel door Katharina Bregenzer

START JOUW INSTAGRAM

Instagram is voor sommigen een onbekend terrein en voor anderen een bijna verslavend beeldportaal, waar je je eigen verhalen kunt vertellen en ze theoretisch kunt delen met de hele wereld. Als direct verkoopbedrijf kunnen we vooral scoren met de buitengewoon hoge eisen die aan onze producten worden gesteld en de geweldige medewerking van elke consultant. Daarom is Instagram voor ons een prachtige gelegenheid om over Ha-Ra te vertellen.

Je zou wel willen, maar je weet niet hoe?

Instagram bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst moet u uw profiel aanmaken. U kunt een kleine profielfoto kiezen uit uw foto's en een korte maar beknopte tekst over uzelf of uw bedrijf schrijven. Natuurlijk kunt u ook wijzen op uw activiteiten en schrijven wat u het leukst vindt aan uw werk.

Dan heb je de mogelijkheid om foto's op uw eigen pagina te plaatsen - het is vooral leuk als de vele kleine tegeltjes aan het eind optisch in elkaar passen - zodat ze misschien een vergelijkbare kleurstijl of een consistente structuur laten zien. Hier kan je alles vertellen tussen portretten van jezelf, producttests en jouw persoonlijke succesmomenten die u in het dagelijks leven ontroeren.

Naast de berichten zijn er nu twee andere manieren om je verhaal te vertellen. Met de zogenaamde Stories en IGTV. Je kunt de verhalen begrijpen als een videodagboek. Je hebt de kans om kleine clips van jou of jouw dagelijks leven te schieten en deze direct zichtbaar te maken voor andere gebruikers. Je kan zelfs langere reeksen maken door simpelweg jouw duim langer op de opnameknop te laten staan. Instagram zal dan automatisch het verhaal in zijn geheel knippen en uitvoeren.

Jij kunt jouw verhaal ook "verfraaien" met gifs (kleine bewegende beelden), belettering, locaties en meer.

IGTV is pas begin 2019 als medium binnen Instagram toegevoegd. Het is vooral nuttig als jij een langere, misschien meer uitgebreide videoclip wilt uploaden. Het kan ook handig zijn als het geen korte momentopname is, maar een eeuwige verklaring of een professionele productvideo. Om een IGTV aan te maken heeft u de IGTV-app nodig (jij kunt deze direct in de App Store vinden). Normaal gesproken maakt de app bij het openen automatisch verbinding met uw Instagram-kanaal.

Jij kunt ook hoogtepunten creëren uit jouw verhalen. Dit zijn de kleine ronde foto's die je boven de berichten op vele profielen kunt zien. Hier kan jij samenstellen en categoriseren wat voor jou bijzonder belangrijk is. Je hebt de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op bepaalde onderwerpen - dit kan jouw deelname aan de “footprints of love” zijn en de liefdadigheidsacties die ermee verbonden zijn, maar het kan ook een verzameling van jouw vroegere successen zijn of een presentatie van jouw Ha-Ra team.

Je ziet - er zijn geen grenzen aan uw creativiteit. Het beste wat je kunt doen is het proberen. En vergeet niet: Gebruik gewoon de hashtag #haranederland en we zullen jouw profiel zeker vinden en kijken uit naar jouw geweldige inhoud. Veel plezier!

START JOUW INSTAGRAM