Blog

SPA VOOR JE VOETEN

20-5-2020

SPA VOOR UW VOETEN

Je voeten zijn de meest gevoelige en ook een van de sterkste delen van je lichaam. Elke dag dragen ze ons hele lichaamsgewicht voor enkele duizenden stappen rond, wat zorgt voor ondersteuning, evenwicht en mobiliteit. Onze voeten bevatten in totaal 72.000 zenuwuiteinden die verbonden zijn met het hele lichaam. Reden genoeg om wat aandacht aan je voeten te besteden. We laten u zien hoe u uw voeten kunt verwennen met een rustgevende behandeling thuis.

De juiste omgeving

Creëer een leuke sfeer voor je aankomende I-moment. Zet zachte muziek aan, steek een kaars aan en zorg ervoor dat de kamer waar u zich bevindt een aangename warme temperatuur heeft. Bereid je bewust voor op de tijd dat jij en je lichaam in het middelpunt van de belangstelling staan. Voel het moment en probeer je omgeving volledig te vergeten.

Een aangenaam warm bad voor uw voeten

Begin uw voetbad behandeling met een warm voetbad. Dit ontspant en kalmeert je gestresste voeten, maakt de spieren los en maakt je huid lekker zacht. Verrijk bijvoorbeeld uw bad met essentiële oliën. Rozemarijn of tijm stimuleren niet alleen de bloedsomloop, maar hebben ook een verkwikkend effect op je geest.

Maak je voeten zijdezacht

Met een zachte peeling biedt u uw huid de ondersteuning die ze nodig heeft. Het stimuleert de celvernieuwing en helpt deze gezond te houden. Meng jezelf een pasta van bruine suiker en olijfolie. De suiker verwijdert dode huidcellen en de olijfolie zorgt voor je huid. Masseer uw voeten royaal met de pasta en spoel ze vervolgens af met warm water.

Zorg voor je nagels

Gesneden en goed gevormde teennagels vormen een groot deel van een goed verzorgde voet. Zorg ervoor dat u een teennagelknipper gebruikt bij het knippen. Deze zijn vaak groter en kunnen de sterke teennagels beter knippen. Snijdt het beste met meerdere kleine sneden. Vervolgens kunt u de randen optimaliseren met de nagelvijl, het oppervlak van de nagel gladmaken en polijsten met een glansvijl.

Geef je voeten alles wat ze nodig hebben

Met een rijke voetcrème kunt u uw voeten dat extra portie verzorging en vocht geven. Zoals gezegd, je voeten doen elke dag hard werken. Bovendien droogt de huid snel uit. Beide samen kunnen ervoor zorgen dat de huid barst, wat kan leiden tot pijn en ontstekingen. Daarom raden wij u aan uw voeten te behandelen met onze spa-foot cream. De rijke sheabutter voorziet uw huid van voldoende vocht, het stimulerende rozemarijnextract vitaliseert uw voeten en de verse munt houdt uw voeten aangenaam koel, zelfs bij warme temperaturen.

Tip: Als uw voeten ondanks de goede verzorging soms gespannen zijn, waarom probeert u dan niet een voetmasker? Breng onze spa-foot cream extra dik aan voordat je naar bed gaat, doe er sokken op en laat de crème de hele nacht doorwerken. Op deze manier kan uw huid regenereren.

Het luxe moment voor je voeten

Trakteer uw voeten op een rustgevende massage.
Met de rest van de crème kunt u uw voeten hun eigen kleine massage geven. Masseer de voetzool, de bal van de voet, de tenen en de hiel met zachte cirkelvormige bewegingen. Je zult zien hoe goed dat voelt.

We wensen u veel plezier bij het doen!

 

Bijdrage van Selina Baus op 6.05.2020

SPA VOOR JE VOETEN