Blog

RUIL STRESS IN VOOR GELUK

19-8-2020

Artikel door Claudia Dorn-Cuglietta

RUIL STRESS IN VOOR GELUK

Stress of slecht humeur - wie weet dit niet? Het is echter vervelend als er een slecht humeur over je heen komt op het moment dat je het het minst nodig hebt. Daarom zijn hier mijn vier beste tips tegen stress en een slecht humeur:

Vooral nu, wanneer je moet uitkijken naar de zomer en de naderende feestdagen, zijn veel mensen geïrriteerd en gestrest. Ondanks verschillende corona losjes, willen veel mensen het zomergevoel niet goed krijgen. Voel jij je ook zo?

Wat is er beter dan bewust om te gaan met nuttige tips voor een goed humeur, kalmte en "innerlijke rust"?

DIT IS MIJN WEG NAAR GELUK

ADEMEN EN TELLEN

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord over ademen, maar dat is het niet. Als je de wrok in je voelt opkomen, hoewel je best kalm blijft, doe dan het volgende:

Adem langzaam en diep in door je neus en tel "1" in je geest. Adem dan uit in een sterke duw door de mond. Adem dan weer diep in en tel "2" en adem weer uit. Stel je voor dat je de zon inademt en onweerswolken uitademt.

Tel tot "10" - en je moet je zeker veel beter voelen.

LOOK AHEAD

Waar stoor je je precies aan? Waar ben je nu gestrest over?

Natuurlijk zijn er dingen in de wereld die je boos kunnen maken. Maar vaak ergeren we ons aan banaliteiten, trivialiteiten, triviale onzin. Stel jezelf gewoon de volgende vraag:

"Zal het volgend jaar nog steeds kriebelen waar ik overstuur van ben?"

Of is het echt zoiets stoms dat je het volgende week of morgen vergeet?

Nou, dan hoef je je nu geen zorgen te maken, of wel?

COLLECTIEKLEUREN

Je gelooft het misschien niet, maar eigenlijk is een van de beste en meest effectieve remedies voor stress en een slecht humeur het glimlachen naar anderen. Ten eerste maakt een glimlach ons gelukkig, want zodra we de mondhoeken naar boven trekken, geloven onze hersenen dat we gelukkig zijn en laten we gelukshormonen vrij. Als we dan een glimlach terugkrijgen, is het gevoel van geluk nog sterker. Het is dus het beste om een wandeling te maken en genadeloos te glimlachen naar iedereen die je tegenkomt. Met elke glimlach die je uitstuurt en terugkrijgt, zal je humeur en welzijn toenemen. Aan het einde van je wandeling weet je niet eens meer waarom je zo'n slecht humeur had. Probeer het maar eens!

HAPPY MUZIEK

Misschien weet je het ook wel: er zijn liedjes waar je alleen maar kunt glimlachen. Ik heb een account met een streaming service waarmee ik "playlists" kan maken en muziek kan verzamelen voor verschillende situaties. Maak jezelf een "Happy-Playlist" en zet er nummers op die je in een goed humeur zullen brengen.

Als iets je stoort, kun je er meteen bij en heeft je slechte humeur geen kans meer.

Misschien is het "Happy" van Pharell Williams of "Don't Worry, Be Happy" van Bobby McFerrin, misschien "I'm Still Standing" van Elton John of "Walking On Sunshine" van Katrina & The Waves? "Uptown Funk ft. Bruno Mars" van Mark Ronson helpt me altijd aan het onmiddellijke geluk.

Dit zijn vier zeer eenvoudige, praktische tips tegen stress en een slecht humeur, waarmee jij het hele jaar door in een goed humeur blijft en waarschijnlijk veel minder stress heeft. Ik ga een vrolijk liedje opzetten en lachend om het blok heen lopen.

Wat dat betreft, wens ik je een prettige zomer toe.

RUIL STRESS IN VOOR GELUK