Blog

ONTWERP JE EIGEN JAARPLANNER

22-1-2022

 

Bericht door Ha-Ra Isabell Busch

ONTWERP JE EIGEN JAARPLANNER

Hoe geef ik mijn nieuwe jaarplanner een persoonlijk tintje?

Op dit moment zijn gepersonaliseerde jaarplanners helemaal in - maar de keuze is groter dan ooit en het is moeilijk om te beslissen. Een goed alternatief is de aankoop van een eenvoudige kalender die kan worden gepersonaliseerd en zo de creativiteit en de ontplooiing van de eigenaar van bij het begin bevordert.

In de snelle wereld van vandaag keert de trend langzaam terug om afspraken, ervaringen en lijstjes op papier bij te houden. Niet alleen onze dagelijkse elektronische begeleiders, zowel op het werk als thuis, doen ons de haptiek opnieuw waarderen, maar ook op papier kunnen we onze creativiteit de vrije loop laten, onze geest leegmaken en zo tot rust komen. In een wereld waarin we voortdurend naar schermen staren, kan het geritsel van bladzijden als we ze omslaan of het glijden van een pen over papier een ontspannend effect op ons hebben.

Dus als je hebt besloten om de online agenda of agenda app in te ruilen voor een papieren planner, komt de volgende vraag: Welke kalender past het best bij u?

Onbeperkte keuzemogelijkheden maken het moeilijk om uw weg te vinden in de massa van aanbieders en producten. Naast de klassieke planners met een weekoverzicht en een jaaroverzicht zijn er tal van varianten die ingaan op thema's als mindfulness, ontspanning en zelfliefde. Verschillende lijstjes, zoals to-do lijstjes, boodschappenlijstjes of cadeauwensen, zijn ook in veel planners geïntegreerd. U moet dus goed nadenken over wat u van uw planner verlangt, waarvoor u hem wilt gebruiken en welke geïntegreerde hulpmiddelen uw individuele dagelijkse leven kunnen vergemakkelijken.

Als u snel en gemakkelijk de ideale jaarplanner wilt vinden, kunt u het volgende alternatief gebruiken: koop een gewone kalender of zelfs een eenvoudig notitieboekje en ontwerp het zelf volgens uw eigen wensen en eisen. Zo krijgt u niet alleen een perfect op uw behoeften afgestemde begeleider voor het dagelijks leven, maar kunt u ook met veel plezier uw eigen creativiteit uitproberen. Natuurlijk kun je ook met vrienden creatief zijn, samen is het zeker dubbel zo leuk en misschien kun je elkaar inspireren en op ideeën brengen.

Maar hoe maak je je gewone kalender nu persoonlijker?

Nadat u hebt bedacht welke hulpmiddelen uw planner nodig heeft, kunt u nagaan welke daarvan al in uw standaardagenda zijn opgenomen en welke u zelf nog moet toevoegen. Naast jaar-, maand- en weekoverzichten kan de persoonlijke planner ook heel wat andere nuttige informatie verschaffen.

Mogelijke pagina's die in een planner kunnen worden geïntegreerd zijn bijvoorbeeld:

To-Do Lists

Financieel planner

Notitie pagina's

Belangrijke contacten

Verjaardagskalender

Cadeau-ideeën

Recepten

Planning van een evenement of project

Reisschema (wanneer, waar, hoe lang)

Goede series of films om te kijken

Boekenlijst (favoriete boeken, boeken op uw verlanglijstje, aanbevelingen van kennissen)

Wellness (wanneer, waar, hoeveel keer per jaar)

Voedselplanner

Wensen of voornemens voor het jaar/de volgende maand

Fotopagina's (de mooiste momenten van het jaar vastgelegd op foto's)

Sport volgen (wanneer en hoe vaak doe ik aan sport, wat is mijn doel)

 

Als het basiskader er eenmaal is, is de volgende stap het creatief vormgeven van de pagina's. U kunt stickers, clips, linten, plakstrips, post-its, gekleurde stiften, foto's of ansichtkaarten gebruiken. U kunt ook bepaalde symbolen instellen, zoals een "!" voor bijzonder belangrijke gebeurtenissen, een "hartje" voor ervaringen die u bijzonder bevielen... U kunt deze dan op een stukje papier in een kleine legende uitleggen, zodat u alles kunt bijhouden. U kunt ook creatieve kaders of spreuken toevoegen aan de pagina's om uw planner een extra persoonlijk tintje te geven.

Op deze manier is het mogelijk voor u om de perfecte gepersonaliseerde planner te ontwerpen, die u het hele jaar door veel plezier zal bezorgen en uw dagelijks leven zeker gemakkelijker zal maken. Er zijn geen grenzen aan uw creativiteit bij het ontwerpen en later invullen van de velden. Nu zult u zeker geen enkele afspraak meer vergeten en met de optimale planning en documentatie zult u waarschijnlijk ook een of twee vrije minuten overhouden om het u persoonlijk wat kalmer aan te doen!

Veel plezier bij het ontwerpen, knutselen, ontspannen en genieten van het eindresultaat.

P.S. Om het duurzaamheidsaspect in deze context niet uit het oog te verliezen, is het een goed idee om planners van gecertificeerd of veganistisch materiaal te gebruiken. Om extra grondstoffen te besparen, kunnen ringbanden ook als kalenders worden gebruikt. Deze hebben het voordeel dat alleen de datumgebonden pagina's aan het eind van het jaar vervangen hoeven te worden.

ONTWERP JE EIGEN JAARPLANNER