Blog

MIJN HERFST CHECKLIST ROND HET HUIS

4-11-2020

Artikel door Katharina Bregenzer

MIJN HERFST CHECKLIST ROND HET HUIS

De herfst is nu goudkleurig en prachtig in volle pracht voor onze deur.

Naast de fonkelende oktoberzon brengt de gebruikelijke herfstweersverandering ook een vreemde valkuil met zich mee. Zodat je je goed voorbereid voelt en het vuile weer je niet verrast, is hier een kleine checklist van hoe je je perfect kunt voorbereiden op de koelere dagen:

De goede oude ui-look - vrieskou in de ochtend en bijna T-shirt weer op de middag, zult u zich al snel ongemakkelijk voelen met de verkeerde keuze van kleding. Hier is de bekende gelaagde of uienlook ideaal. s Ochtends met minstens twee, beter nog drie lagen van het huis, d.w.z. ondershirt, hemd en eroverheen een jasje, vest of trui en onder een panty / lange onderbroek en eroverheen dan de stoffen broek of spijkerbroek. Op deze manier kunt u de lagen in de loop van de dag naar wens stukje bij beetje verwijderen en aanpassen aan de temperatuur.

Neem iets warms te drinken - Niet alleen de verwarmde stoelen maken de reis naar het werk aangenaam, maar ook een aangenaam verwarmend drankje zoals een lekkere kruidenthee, koffie met melk, verrijkende gouden melk of een cacao kan de ene of andere bewolkte gedachte in de ochtend snel "verdampen" en u helpen de dag sterker te beginnen.

Het huis voorbereiden op nat weer - De volgende kleine stappen kunnen u helpen om te voorkomen dat de overgangsfase de meest ongemakkelijke tijd van het jaar wordt: Schone verstopte regengoten (meestal van bladeren en vuil) om overlopen op de huismuur te voorkomen; verwijder bladeren van trottoirs, droge, schone en loopvlakvaste huisingangen met weerbestendige deurmatten.

Trek winterbanden aan (laat ze aan) - Niet alleen heeft u in de winter ander schoeisel nodig, uw auto heeft ook graag de juiste "zolen" voor de natte en koude dagen, zodat hij u veilig naar uw bestemming brengt. Dus vergeet niet om op tijd je schoenen te verwisselen.

Maak een herfstspeellijst - Je kunt jezelf ook in de juiste knuffelstemming brengen door de juiste nummers te kiezen. De meest voorkomende streaming-aanbieders bieden bijna eindeloze keuzes. Het is het beste om zo vroeg mogelijk een lijst van je herfstsongs samen te stellen, dan hoef je alleen maar op "Start" te drukken zodra de dagen korter worden.

Herfstwandeling met kastanjessoep - Is er iets bevredigender dan te wachten op een warme kom met geurende kastanje-, paddenstoelen- of pompoensoep na een lange herfstwandeling en te genieten van een knapperig stuk notenbrood bij kaarslicht? 

MIJN HERFST CHECKLIST ROND HET HUIS