Blog

Glamping

15-7-2020

Artikel door Katharina Bregenzer

GLAMPING

Ik hou niet van kamperen. Wat voor sommige mensen als romantische originaliteit klinkt, betekent voor mij als zeer gevoelig persoon een noodtoestand met verschillende eigenaardigheden en het snelle gevoel van ongemak als iets uit balans raakt.

Dit begint met de vochtige kou in het tijdelijke polyesterhuis, begint met het afweren van kwellende muggen en eindigt op zijn laatst met de 3 centimeter dunne, als luchtmatras vermomde mat, die oneffenheden in de vloer niet egaliseert en ook geen ander slaapcomfort biedt.

Maar wat ik echt leuk vind is om in de natuur te zijn en naar de sterrenhemel te kijken. Ik hou van kampvuren met zelfgemaakte muziek en de geur van de huid na een lange wandeling in de frisse lucht. En ik hou van de geur van flikkerend brandhout dat hete wangen en gloeiende gedachten oproept. Dus hoe verenigen we de twee harten die in mijn borstkas kloppen?

In het verleden zouden mensen me gewoon gezegd hebben: Blijf dan thuis of zoek een fatsoenlijk hotel, je hebt alles wat je verwende hartje begeert.

Gelukkig lijk ik echter niet meer alleen te zijn met mijn enigszins tegenstrijdige klinkende wens in de 21e eeuw, want al geruime tijd is er een trend die "het beste van twee werelden" belooft. Deze exclusieve vrijetijdsbesteding draagt de mooie gemengde naam "Glamping". Het woord bestaat uit twee termen. Een daarvan is het woord "glamoureuze" en het bekende en reeds Germaanse woord Camping.

We spreken van glamping als de voorzieningen van een hotel of Bed & Breakfast worden gecombineerd met de ervaring van wild kamperen. En dit werpt wereldwijd al zijn vruchten af. Toeristische bedrijven en hoteliers springen op de bandwagen en bieden zeer verschillende glampinglocaties aan van Andalusiƫ tot Zweden.

Glamping