Blog

GEZOND OP HET WERK

13-5-2020

GEZOND OP HET WERK

Te weinig beweging, urenlang zitten, ongezonde voeding, stress - wie de hele dag op kantoor of thuiskantoor zit, wordt vaak moe, kan zich nauwelijks concentreren en krijgt snel hoofdpijn of rugpijn. Vandaag heb ik een paar tips voor u verzameld, waarmee u de werkdag fit en gezond doorkomt zonder veel moeite.

 

Frisse lucht

Om geconcentreerd te kunnen werken, hebben onze hersenen vooral één ding nodig: zuurstof. Slechte binnenlucht kan leiden tot vermoeidheid, prestatieverlies, concentratieproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, een algemene verzwakking van het immuunsysteem en zelfs chronische ziekten zoals allergieën, hartritmestoornissen of aandoeningen van de luchtwegen.
Dus: regelmatig ventileren. De frisse lucht heeft een verkwikkend effect op lichaam en geest en je kunt helderder denken!

 

Drink genoeg

Als u overdag te weinig drinkt, kunt u hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieproblemen krijgen. Een gebrek aan water belast ook de bloedsomloop en de spijsvertering. Om dit te voorkomen beveelt de Duitse voedingsvereniging aan dat kantoormedewerkers ongeveer 1,5 liter water drinken.

 

Tips:

• Zet een vol glas water zichtbaar op uw bureau, zodat u niet vergeet het te drinken.
• Fruit in uw water zal u een heerlijke fruitige smaak geven als u water saai en smaakloos vindt.
• U kunt het fruit invriezen en later toevoegen voor een koud drankje in plaats van ijsblokjes.
• Gebruik een app die telt hoeveel glazen of liters water je hebt gedronken.
• Stel een herinnering in op de computer die u eraan herinnert om water te drinken.

 

Juist zitten

Een slechte houding tijdens het werk kan niet alleen leiden tot spanning in de rug, schouders en nek, maar ook tot hoofdpijn en duizeligheid. Als deze symptomen onbehandeld blijven, kunnen ze zelfs chronisch worden, met als gevolg een aanhoudende pijn die niet verdwijnt.

 

Oplossing:

• Stel uw bureaustoel in op uw eigen maat, zodat u een gezonde zithouding kunt aannemen. De rugleuning moet tot aan de schouderbladen reiken.
• Stel uw zithoogte zo in dat beide voeten volledig op de vloer staan.
• Verander uw zitpositie meerdere malen per dag.
• Lolletje in de stoel van tijd tot tijd om je tussenwervelschijf te ontlasten.
• Zorg ervoor dat uw monitor ongeveer 70 centimeter van uw gezicht verwijderd is.
• In geval van spanning, gewrichtspijn en hoofdpijn door een slechte lichaamshouding is onze "rescue roll on" een uitstekend middel. Masseer het kleine, rollende ontspanningshulpmiddel eenvoudigweg op de getroffen gebieden en laat het inwerken. Het warm-koude-effect ontspant de spieren, verlicht de pijn en bevordert de bloedcirculatie, wat resulteert in een merkbaar gevoel van welzijn.

Tip: Behandel de nek en het nekgedeelte met onze "rescue roll-on" en bedek het daarna met een warme handdoek.

 

Lichte maaltijden

Als u liever groenten, salade in combinatie met aardappelen of volkorenproducten eet, kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam alle belangrijke voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om de dag fit door te komen.

 

Meer beweging

Degenen die te lang zitten consumeren slechts een paar calorieën en hun metabolisme en hart- en vaatstelsel staan op een laag pitje. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en metabole aandoeningen zoals diabetes. Te lang zitten belast ook de beenaderen, omdat het bloed makkelijker in de benen zakt en de vaten verstopt raken.

Een half uurtje lichaamsbeweging per dag heeft een positief effect en kan ook gemakkelijk worden opgenomen in elke dagelijkse routine. Gebruik elke gelegenheid om op te staan en in beweging te komen. Een beetje gymnastiek op het werk voorkomt ook spanning: Laat uw schouders draaien, beweeg uw hoofd omhoog, omlaag, naar links en naar rechts, of strek uw borstkas uit met af en toe uitgestrekte armen.

U moet veel bewegen als u gaat zitten, d.w.z. vaak wisselen tussen een rechtopstaande, voorovergebogen en achteroverleunende zithouding. Dit helpt geforceerde houdingen te voorkomen, vermindert spiervermoeidheid, verbetert de toevoer naar de tussenwervelschijven en stimuleert de bloedsomloop.

 

GEZOND OP HET WERK