Blog

GEZICHTSVERZORGINGSROUTINE

31-3-2021

Bericht door Selina Baus

DE JUISTE VOLGORDE VOOR UW GEZICHTSVERZORGINGSROUTINE

Reiniging, serum, masker, peeling, BB cream - het gamma verzorgingsproducten voor het gezicht is groot. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gemakkelijk is het overzicht te verliezen en dat velen zich afvragen: "Wanneer breng ik welk product aan en hoe?"

De volgorde waarin de producten worden aangebracht is belangrijk. Want alleen dan kunnen de actieve bestanddelen zich optimaal in de huid ontplooien. Misschien vragen sommigen van jullie zich af waarom je zoveel producten in gezichtsverzorging nodig hebt. Is het nodig om zoveel tijd te investeren in gezichtsverzorging? Is water en een crème niet genoeg?

Uiteindelijk gaat het erom dat elk afzonderlijk huidverzorgingsproduct een ander effect heeft. De afzonderlijke producten vullen elkaar dus aan, wat ertoe leidt dat in elke huidverzorgingsbehoefte afzonderlijk wordt voorzien.

In het volgende zal ik de juiste volgorde van huidverzorgingsproducten uitleggen.

1.) Reiniging

Je begint je dagelijkse gezichtsverzorgingsritueel altijd met het reinigen van je gezicht. Met behulp van een reinigingsgel bevrijdt u uw huid van vuil, zweet, talg, make-up - met andere woorden, alles wat zich overdag en 's nachts op uw huid ophoopt. Het is belangrijk een reinigingsproduct te gebruiken dat uw huid op een milde manier reinigt en de zuurmantel van uw huid intact houdt.

Een aansluitende toner verheldert uw huid, voorziet haar van vocht en bereidt haar optimaal voor op de volgende verzorgingsstappen. Onze 2 in 1 cleanser combineert reiniging en tonifiëring in één product, waardoor u één stap bespaart in het toepassingsproces.

Tip: Als u make-up gebruikt, verwijder dan eerst de make-up van uw huid, bijvoorbeeld met herbruikbare make-up reinigingspads.

2.) Huid-boost met peeling en masker

Ondersteun uw huid door 1 tot 2 keer per week te scrubben om dode huidcellen te verwijderen, zodat ze sneller kunnen regenereren. Het resultaat is een fluweelzachte huid en een stralende teint. De daaropvolgende verzorgingsproducten kunnen nog dieper in de huid dringen en daar hun werking ontplooien.

Een aansluitend masker geeft uw huid een extra portie verzorging en vocht. Speciaal reinigende maskers ondersteunen de reinigende werking van het reinigingsproduct en de peeling en zorgen voor een zuivere huid en een verfijnde teint. De evenwicht herstellende actieve bestanddelen brengen uw huid weer in haar natuurlijke balans.

3.) Intensieve verzorging voor uw huid

In de volgende stap worden intensieve verzorgingsstoffen in de vorm van een serum aan uw huid toegevoegd. Geen enkel ander verzorgingsproduct kan sterk geconcentreerde ingrediënten zo diep in de huid transporteren als een serum. Hyaluronzuur, bijvoorbeeld, is een echt vochtwonder. De huid wordt van binnenuit opgevuld, fijne lijntjes en rimpels worden tegengegaan en de huid wordt dus optimaal verfrist.

4.) Voedende gezichtsolie

Als u een olie wilt gebruiken naast uw dagelijkse huidverzorgingscrème, dan zou dit de juiste stap zijn om nu te nemen. Een hoogwaardige olie is ook een echt intensief verzorgingsproduct voor uw huid. Maar terwijl serums door hun structuur diep in de huid kunnen doordringen, werken oliën meer aan de oppervlakte, ondersteunen ze de huid bij de regeneratie en versterken ze de natuurlijke huidbeschermingsbarrière.

5.) Versterking van de oogzone

De huid rond de ogen is bijzonder dun, zodat de effecten van droogte, stress, vermoeidheid en huidveroudering zich hier het eerst manifesteren. Een verzorgingsproduct met hoogwaardige voedende bestanddelen, afgestemd op de oogzone, is daarom een belangrijke aanvulling op uw dagelijkse gezichtsverzorging. Gerichte oogverzorging verstevigt de huid rond de ogen, beschermt ze en laat zelfs donkere kringen en fijne lijntjes verdwijnen.

 6.) Beschermende gezichtsverzorging 's morgens en 's avonds

Een crème 's morgens en 's avonds is waarschijnlijk het bekendste onderdeel van de gezichtsverzorging naast het reinigen. Enerzijds moet de crème de voorgaande actieve bestanddelen als een zegel omsluiten, anderzijds moet de crème de huid ook beschermen tegen invloeden van buitenaf. s Nachts ondersteunt de verzorging de regeneratie en voorziet haar van vocht.

7.) UV-bescherming

In de zomer moet u uw huid beschermen tegen de zonnestralen. UV-stralen verouderen niet alleen uw huid sneller, ze vormen ook een reëel risico voor uw gezondheid. Een getinte crème met UV-bescherming is daarom de juiste stap voor uw laatste schoonheidsverzorging. Het beschermt u niet alleen, maar camoufleert ook op betrouwbare wijze huidoneffenheden.

 8.) Lippenverzorging

Ook de lippen mogen niet worden vergeten bij de dagelijkse gezichtsverzorging. Een lippenbalsem voorziet uw lippen van voedende en vochtinbrengende bestanddelen en maakt ze fluweelzacht. Zorg ervoor dat je een lippenbalsem van hoge kwaliteit gebruikt met natuurlijk werkzame wassen en oliën. Je moet paraffine vermijden.

Zo, nu weet je de juiste volgorde van producten. Als u niet zeker bent, kunt u de vuistregel "van vloeibaar naar vast" volgen. Hoe vloeibaarder de consistentie, hoe vroeger het product in de gezichtsverzorging wordt aangebracht.

En onthoud altijd: elke huid is uniek, dus er is geen goed en geen fout. Het beste is om het uit te proberen en aan te voelen wat goed voor je is.

GEZICHTSVERZORGINGSROUTINE