Blog

Droom van onafhankelijkheid

12-8-2020

Artikel door Markus Hölle

DE DROOM VAN ONAFHANKELIJKHEID

Het verlangen naar vrijheid om flexibel te kunnen beslissen waar, wanneer en hoe ik werk en tegelijkertijd plezier en enthousiasme te voelen voor wat ik elke dag doe, is een verlangen van veel mensen. In de wereld van vandaag gaat het niet meer "alleen" om het verdienen van geld. Vooral bij de jongere generatie wordt veel meer in vraag gesteld en worden onderwerpen als zingeving en "liefhebben wat je doet" steeds belangrijker.

Vrijheid, flexibiliteit, plezier en enthousiasme op het werk, geen baas die me vertelt wat ik moet doen, wanneer en hoe, en ook de mogelijkheid om financieel onafhankelijk te zijn en goed geld te verdienen - als je naar al deze aspecten kijkt, komt het idee van onafhankelijkheid heel snel naar voren. Dit wordt vaak in verband gebracht met de zojuist genoemde positieve eigenschappen, maar ook met angsten zoals een hoog risico, een grote initiële investering, noodzakelijke financieringsleningen of het gebrek aan zekerheid. Uiteindelijk schrikken deze en andere punten veel mensen af om de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te zetten en hun eigen potentieel te realiseren.

De droom van zelfbepaalde activiteit hoeft echter geen droom te blijven. Er zijn bedrijfsmodellen die alle positieve aspecten combineren en de tamelijk negatief beoordeelde punten tot een minimum beperken. Het is inderdaad mogelijk om zonder risico's en zonder grote investeringen een zeer aantrekkelijk zelfstandig ondernemerschap op te bouwen.

Netwerkmarketing biedt al vele jaren een beproefd bedrijfsmodel dat al duizenden mensen in staat stelt om gemakkelijk aan een aantrekkelijk zelfstandig ondernemerschap te beginnen. Het bijzondere aan dit model is dat de weg naar het zelfstandig ondernemerschap in deeltijd kan worden "getest", zodat een harde knipoog naar de vorige werkkring niet nodig is. De noodzakelijke investeringen zijn meestal zeer laag of vaak is een start zelfs mogelijk zonder investering, de opleiding wordt verzekerd door het bedrijf en wordt ondersteund door beproefde concepten en toch is er een zeer hoog potentieel voor succes en winst in deze modellen. Het is aan te raden om een bedrijf te kiezen dat past bij jouw filosofie en de producten moeten jou aanspreken. Bedrijven die lid zijn van het “Bundesverband Direktvertrieb” zijn onderworpen aan hoge ethische gedragsnormen en worden daarom in het bijzonder aanbevolen.

Wat moet je meenemen? Je hoeft geen verkooptalent te zijn, maar het plezier in de omgang met mensen is net zo essentieel als de wil om te slagen. De mogelijkheden in netwerkmarketing zijn zeker de moeite waard om de stap naar het zelfstandig ondernemerschap uit te proberen.

Tot slot biedt netwerkmarketing een reële mogelijkheid om een aantrekkelijke zelfstandige activiteit op te bouwen zonder risico's, hetzij deeltijds, hetzij voltijds, met bijna geen investeringen. Ondanks alle eenvoud van het begin zijn de basisvoorwaarden voor een succesvolle zelfstandige carrière in  netwerkmarketing altijd enthousiasme, passie en de wil om betrokken te raken - want: niets komt uit het niets, of om het kort na Goethe te zeggen: Doen is de basis van het succes, ook in netwerkmarketing.

Droom van onafhankelijkheid