Blog

7 GOUDEN REGELS VOOR HUIDVERZORGING IN DE HERFST

28-10-2020

Bijdrage van Selina Baus

7 GOUDEN REGELS VOOR HUIDVERZORGING IN DE HERFST

De herfst is een overgangsperiode - tussen zomer en winter is de natuur in een staat van verandering, en dat is overal zichtbaar. De dagen worden langzaam korter, de temperaturen worden koeler en de bomen kleuren hun bladeren in een prachtige gloed van kleur. Maar niet alleen de natuur is aan het veranderen, ook de behoeften van onze huid veranderen. Dus het is tijd om onze huidverzorgingsroutine te veranderen naar de herfst.

Maar waarom veranderen de behoeften van onze huid?

Dit heeft vooral te maken met de verandering van de temperatuur. Terwijl het buiten steeds kouder wordt, maken we ons binnen lekker warm en comfortabel. Maar wat je niet moet vergeten - hoe comfortabeler we ons thuis maken, hoe ongemakkelijker het komende koude seizoen voor onze huid is.

Door de constante wisseling tussen koude buitenlucht en droge verwarmingslucht binnenin, verliest de huid sneller haar vocht. Droogte, een gevoel van spanning, jeuk, ruwheid of roodheid kunnen het gevolg zijn.

Als het koud is, werken de talgklieren op een laag vuur. Eigenlijk verantwoordelijk voor de productie van de beschermende vetlaag op onze huid, produceren de klieren minder of geen huidvet meer. Hierdoor verliest onze huid haar beschermende werking. Vocht wordt gemakkelijker naar buiten getransporteerd, schadelijke stoffen gemakkelijker naar binnen.

Langzaam maar zeker blijft er niets over van de zomerbruine kleur en wordt de teint steeds lichter. Bovendien vermindert het lichaam de bloedcirculatie van de huid bij koude temperaturen, waardoor de huid er bleek uitziet en dode huidschilfers bovendien haar glans wegnemen.

Wat kan je doen?

Met de juiste producten en verzorgingstips kunt u uw huid ondersteunen en de herfst op de best mogelijke manier doorkomen:

Gebruik rijke crèmes die de huid intensief hydrateren en gebruik hydraterende ingrediënten om de beschermende laag te behouden. Dit voorkomt en vermindert droogte, roodheid en spanning.

 

Met een scrub geeft u uw huid ook in de herfst een absolute glans. Dode huidcellen worden verwijderd, de poriën worden verfijnd en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

Bescherm ook de tere en gevoelige huid rond de ogen met een rijk speciaal verzorgingsproduct. Droge rimpels worden zo voorkomen.

Zorg voor je lippen. Ze hebben speciale zorg nodig in de overgangsperiode, want in tegenstelling tot de rest van de huid hebben onze lippen helemaal geen talgklieren, die ze voorzien en beschermen met lipiden. Een lippenbalsem is daarom een uitstekende bescherming tegen kou en voorkomt droge, gesprongen en ruwe lippen.

Ook voor het lichaam kunt u het beste een vochtinbrengende bodylotion gebruiken of, in geval van een zeer droge huid, een lichaamsolie. Hoewel de droogte op het lichaam niet zo snel merkbaar wordt als op het gezicht en de handen, heeft de huid daar ook last van de kou. Vooral de ellebogen en schenen hebben minder talgklieren, waardoor de droogte in deze gebieden bijzonder snel merkbaar wordt.

Te lang douchen en te warm drogen maakt de huid onnodig droog. Daarom moet u vooral in het koudere seizoen een douche vermijden. Zorg er ook voor dat u een douchegel gebruikt die uw huid bijzonder mild en zacht reinigt en de vochtretentie ondersteunt. Je moet warme baden bewaren voor de winter.

Vergeet je handen ook niet. Tijdens de onrustige herfstmaanden worden onze handen zonder bescherming blootgesteld aan constante omgevingsinvloeden en belasting. Daarom moet u uw handen regelmatig insmeren. Het is het beste om beschermende handschoenen te gebruiken bij het reinigen van uw handen.

7 GOUDEN REGELS VOOR HUIDVERZORGING IN DE HERFST